Регистрираме автомобил за по-малко пари 24.02 | 11:28

Цената пада с 20 лв.

От iNews.bg

Регистрирането на автомобил вече ще излиза с 20 лв. по-евтино. Таксата ще бъде намалена от 75 лв. на 55 лв. От МВР ще събират единствено пари за свидетелство за регистрация, контролен талон, право за ползване на регистрационен номер, идентификация, техническа и екологична изправност и за номерата, информира в. "Труд".

От утре (25 февруари) регистрацията и обслужването на колите ще се извършва от служители на КАТ. За целта са назначени около 400 души в цялата страна. В момента това се прави от кадри на фирмата на МВР "Безконтактни мултиплексорни вериги" ЕООД.

Дружеството беше прехвърлено от правителството на Министерството на транспортна на 12 февруари.

В петък работата по пунктовете спря, за да бъде подменен софтуерът и да се обучават служителите, които ще правят регистрация.

Договорът на "БМВ" ЕООД с МВР изтече на 18 февруари. Подписаният по спешност анекс с фирмата е безсрочен, тъй като не се знае кога Върховният административен съд ще се произнесе по жалбата на бившата полицейска фирма срещу конкурса за изработване на табелите, спечелен от българо-немския консорциум. "БМВ" участва в конкурса, но на първо място бе класиран консорциум J. L. M. systems - Erich Utsch, който предложи цена за една автомобилна табела от 4,97 лв. без ДДС. Полицейската фирма оферира 5,48 лв. без ДДС за един номер.

"БМВ" обжалва в КЗК, но тъжбата не беше уважена и разгледана. Сега фирмата обжалва решението на КЗК във ВАС.

Водещи

Най-четени