Йотова: В предизборната кампания водещ елемент са скандалите 23.05 | 20:45

Не се набляга на идеи, заяви вицепрезидентът

От iNews

Настоящата предизборна кампания е коренно различна от кампаниите до момента, тъй като не се набляга на идеи, а  водещ елемент са скандалите, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в Тополовград.
Възможно е партиите да имат и своите добри предложения, но в публичния дебат ние не ги чуваме, подчерта вицепрезидентът:
"Защото скандалите сложиха похлупак на всичко това…Продължава този изключително напрегнат диалог в кавички между вчерашните управляващи заедно политически формации, които, някак така под сурдинка, си запазват все пак един процент вероятност да преговарят отново -  едно за мен доста, бих казала, лицемерно отношение към всички нас като избиратели".
В навечерието на Празника на българската писменост и култура Илияна Йотова взе участие в отбелязването на 130 години от създаването на читалището в Тополовград:
"За съжаление точно в дните, когато сме двойна кампания - и за европейски избори, и за национални, не се говори изобщо за култура. Никой не счита за важно да постави специален дебат за културата.
Не може да говорим, че българското образованието и култура са първостепенен приоритет и да са с най-ниския бюджет тези институции", коментира вицепрезидентът.

Водещи