Русия спря вноса на селскостопански продукти от страни, наложили санкции срещу нея 06.08 | 19:13

Очаква се да бъде изработен списък с конкретни стоки

От Мина Стойчева

Русия спира вноса на селскостопанска продукция, суровини и храни от страни, наложили санкции срещу държавата. Ограничението вече е влязло в сила с подписването на указ от президента Владимир Путин, съобщава РИА Новости. Според информацията документът е бил изготвен с цел да се бъдат защитени националните интереси на Русия.

"В рамките на една година след влизането в сила на настоящия указ се забранява или ограничава вносът на територията на Руската федерация на някои селскостопански продукти, суровини и храни с произход държави, решили да наложат икономически санкции по отношение на руски юридически и физически лица или присъединили се към такова решение", се съобщава в публикация на пресслужбата на Кремъл.

Президентът Путин възложи на правителството да изготви списъкът с продуктите, които не могат да бъдат внасяни. В указа се посочва, че управляващите ще предприемат мерки за балансиране на стоковите пазари, както и за ограничаване увеличението на цените на селскостопански и хранителни продукти.  

Водещи

Най-четени