Студентите в София дават около 150 лева за квартира 24.09 | 10:15

Все повече студенти могат да си позволят самостоятелно жилище с наем до 300 лева

От Ралица Стоянова

Студентите отделят около 150 лева за квартира в София, сочи анализ на Econ.bg.

Предпочитани са двустайните и тристайни апартаменти с наем около 500-600 лева, в които живеят съвместно съответно двама и трима души. Важно условие е всеки да има самостоятелна стая.

С по-високи бюджети разполагат чуждестранните студенти, които се ориентират към двустайни (250 евро или около 500 лв.) и тристайни апартаменти (до 350-400 евро или около 700-800 лв.). За едностайни жилища те са готови да плащат до 250 лева на месец.

В последно време се увеличава броят на студентите, които могат да си позволят самостоятелно жилище, за което са склонни да отделят и до 300 лева.

Предпочитаните квартали от студентите са обвързани с университета, в който учат: за Софийския университет е център или ж.к. "Хаджи Димитър”; за Нов български университет –  ж.к."Овча Купел”; за Медицинска академия – в района или по бул. "България”, ж.к. "Стрелбище”, ж.к. "Бели брези”; за останалите университети – Студентски град, ж.к. "Мусагеница”, ж.к. "Дървеница”, кв. "Витоша”.

Повече за това кои са най-търсените жилища в София и как ще вървят наемните нива през следващите години можете да прочетете в Econ.bg.

Водещи

Най-четени