Трима инвеститори се интересуват от ОЦК в Кърджали 06.04 | 17:44

Заради скрити дългове на Валентин Захариев към кредиторите, инвеститорите действали много по-внимателно

От Филипа Тодева

Един български и двама чуждестранни инвеститори са заявили интерес към Оловно-цинковия комбинат в Кърджали. Водят се преговори с кредиторите, които трябва да приключат до десетина дни.

Това съобщи вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, предаде БТА. Дянков обясни,ч е заради скрити дългове на Валентин Захариев, чиято собственост е ОЦК, към кредиторите, инвеститорите са действат по-внимателно. Подобни задължения излязоха на бял свят след смяната на концесионера в "Горупсо" Мадан.

Дянков каза, че към момента задълженията на Захариев за ОЦК са 360 млн. лв. Самият Захариев се явява основен кредитор на комбината, като в схемата са участвали други негови фирми. Всички 20 дружества, негова собственост, в момента са обект на проверка от Националната агенция по приходите.

Протестите на работниците от Оловно-цинковия комбинат продължават втори месец. Очаква се днес да стане ясно дали те ще решат да протестират и в София, каквито заявки дадоха снощи, на митинга-шествие в Кърджали. Над 500 преминаха по улиците на града с искания за изплащане на дължимите им заплати, смяна на собственика и гарантиране на работниците им места.

Водещи

Най-четени