Фандъкова иска сигурност за финансирането на ремонта на НДК 07.07 | 19:15

Работата по проекта ще стартира веднага след гарантиране на средствата за него

От Мина Стойчева

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова иска сигурност за финансирането на ремонта на градинката пред Националния дворец на културата (НДК). По нейните думи стартирането на рехабилитацията на парка зависи от гарантирането на паричните средства за проекта, съобщи агенция "Фокус".

Фандъкова потвърди, че вече има готовност за започване на работата по обновлението на обекта. Тя допълни, че една от процедурите по проекта вече е приключила.

"Имаме готовност за сключване на договор, но аз искам да видя, какво се случва със средствата по ОП "Регионално развитие” в частта "Градско развитие”, защото част от средствата по този проект са именно от тази програма”, обясни Фандъкова.

Заедно с това столичният кмет обяви, че по проектите по Оперативна програма "Околна среда" също се работи.

"Единствено притеснение имаме за канализацията в град Банкя, където все още продължават дейностите. Надявам се, да не се наложи спиране, но това зависи от това, дали от Националния бюджет ще възстановят плащанията. Ако това се случи, какъвто всъщност е ангажимента на държавата, тогава не би трябвало да имаме притеснения и ще започнем и НДК”, обясни Фандъкова. 

Водещи

Най-четени