Фирма с 14,1 млн. лв. дълг разиграва НАП 16.07 | 19:22

Компанията се е занимавала със строеж на пътища, бутилиране на безалкохолни и земеделие

От Христомира Бочкова

Пета година инспекторите от Националната агенция по приходите (НАП) се опитват да съберат 14,1 млн. лева от великотърновска фирма. По данни на агенцията компанията "Пътстройинженеринг 2000” ЕООД се е занимавала със строеж на пътища, бутилиране на безалкохолни и твърд алкохол, давала е правни и счетоводни консултации и се е занимавала със земеделие.

По документи дружеството функционира от 2005 г. и до 2009 г. сменя петима собственици. За начална дата на неплатежоспособността е обявена 2007 г. Преди това обаче са декларирани обороти за над 30 млн. лева.

Седалището на фирмата е във Велико Търново в обикновен жилищен блок. Нито един от управителите й обаче не е от града. Последният от ръководителите няма никакво имущество, за да покрие крупните задължения в размер на 14,1 млн. лева, предаде "Преса".

За последно тя се води на името на 43-годишния Сергей Димитров от Павликени. От държавната институция коментират, че мъжът няма представа колко голям бизнес е наследил и само приема писмата от НАП. Според инспекторите това е типичен случай на измами с ДДС, неусетени от длъжностните лица навреме.

Водещи

Най-четени