Цената на лекия суров петрол трети пореден ден върви нагоре 03.12 | 10:22

Фючърсите отбелязаха ръст от 0,5% на борсата в Ню Йорк

От Елица Елефтерова

Цената на лекия суров петрол (WTI) трети пореден ден върви нагоре, а прицината за това са прогнозите, че запасите в САЩ са намалели за първи път от септември месец насам.

Фючърсите отбелязаха ръст от 0,5% на борсата в Ню Йорк, като причина за това са положителните данни за американската производствена активност, съобщава агенция Bloomberg.

Световният петролен пазар е "в равновесие", заяви министърът на петрола на Саудитска Арабия Али ал-Найми в навечерието на срещата на ОПЕК във Виена, на която страните ще обсъдят производствената квота на организацията, съобщава Econ.bg.

Суровият петрол за доставка през януари поскъпна с 42 цента до 94,24 долара за барел на електронната търговия на борсата в Ню Йорк и достигна цена от 94,12 долара за барел в 14:47 ч. в Сингапур.

Стойността на всички изтъргувани фючърси е с около 48% под средната за последните 100 дни. През тази година цените са нараснали с 2,5%.

Петролът сорт Brent с доставка през януари поевтиня с 1 цент до 111,44 долара за барел на борсата в Лондон. Разликата с WTI достигна 17,32 долара спрямо 17,64 долара вчера (2 декември).

Водещи

Най-четени