Битката Дюкан - Жан-Мишел Коен 18.07 | 18:25

Спорът за диетата на Дюкан му струва 4300 долара, реши съдът

От Десита Иванова

Тревожни новини около хранителния режим на диетата на световноизвестния диетолог Пиер Дюкан. Първо, диетологът Жан-Мишел Коен съди Дюкан, че методът му за отслабване е много опасен за здравето, а на 6 юли Пиер беше задължен от съда да изплати на опонента си сумата от 4 300 долара, съобщава ВВС.

Според Коен протеиновата диета може да доведе до рак на гърдата и различни опасни болести на сърдечносъдовата система. В това твърдение се убеди и съдът, което е силен повод за тревоги на всички почитатели на режима.

 

Диетата на Дюкан е стресираща за организма, с изключително силна първа фаза, която предизвиква ударна протеинова консумация – дисбаланс, който много диетолози считат за опасен.

Предложението на диетолога Коен е доста по-ненатоварващо и лесно за изпълнение. Той предлага хранително превъзпитание, включващо приема на от 900 до 1600 калории дневно, без да се изключват каквито и да било храни.

Коен застава твърдо зад тезата, че храненето е блажено удоволствие и дори препоръчва консумирането на вино и шоколад, стига количествата да са контролирани.

Водещи

Най-четени