Бойко Борисов оглави класацията "Футболист на годината" 28.11 | 16:25

Към 16 часа днес премиерът води пред миналогодишния победител Бербатов

От iNews.bg

Премиерът Бойко Борисов има шанс да се окичи с едно от престижните отличия на родния футбол - "Футболист на годината". Името на премиера събира най-много гласове на запалянковците – към 16 часа за него са гласували 1970 души или 36% от подадените гласове.

На второ място е Димитър Бербатов, играещ в "Манчестър Юнайтед", за когото са гласували 1 441 души или 26% от гласовете. Тройката завършва Николай Михайлов, вратар на националния отбор и холандския шампион "Твенте". Той е събрал 363 гласа (7%).

Самият премиер тази сутрин коментира пред bTV, че ако бъде избран за "Футболист на годината", ще си вземе наградата. "Във футбола е като красотата на жените или потентността на мъжете – никой не се признава за по-слаб", обясни той.

Бойко Борисов е картотекиран в отбора "Витоша"(Бистрица). На официалния сайт на Бистрица е записано, че той е първият отбор от село в Софийска област, който играе във В-група. Президент на клуба е Славчо Галев.

Класацията "Футболист на годината" е с 81-годишна история. Започнала като анкета на в. "Спорт", днес това събитие събира традиционно футболния елит на страната. Регламентът предвижда запалянковците да номинират и гласуват за техните фаворити – футболисти, играещи в България и чужбина.

Списъкът с първите 20 футболисти в анкетата, подредени по азбучен ред, се дава на журналистите от спортните редакции в страната, които определят призовите места.

През последните години неизменен печеливш в тази анкета е футболистът Димитър Бербатов.

Водещи

Най-четени