Борисов: В България се проведе много мръсна кампания 10.05 | 14:10

Лидерът на ГЕРБ заяви, че винаги си е признавал грешките

От Ивелина Георгиева

"Към днешна дата всички социологически агенции в България, и тези, за които се знае, че са яркочервени, дават, че ГЕРБ е първа политическа сила". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на конгреса на младежката организация на Европейската народна партия, предаде агенция "Фокус".

Той изтъкна, че в най-тежката икономическа криза ГЕРБ не са допуснали друга партия да ги изпревари.

В България се е провела много мръсна предизборна кампания, отчете експремиерът.

Според него по време на предизборната кампания не се е говорило по важните въпроси за страната. "Едни ще вдигат данъци, други – ще национализират”, коментира той.

Борисов подчерта, че винаги си е признавал грешките и особено първата година и половина от управлението му, когато почти нищо не беше направено за малкия и средния бизнес.

Той призна и грешките си относно финансовата дисциплина и, за да я поправи, от ГЕРБ залагат в управленската си програма разделяне на Министерство на енергетиката и Министерство на икономиката, за да може да се обърне повече внимание на малките фирми.

 

"Кредитните рейтинги се вдигаха през последните години. Затова България днес се нарежда до Германия и Швеция с най-нисък дефицит”, посочи още Бойко Борисов.

Той изрази отново притеснението си за това, което може да се случи в Европа, защото вижда какво става в страни като Португалия, Гърция, Испания.

"В Гърция има 67 на сто младежка безработица. Учудвам се на моите политически опоненти, когато с такъв оптимизъм искат властта”, посочи лидерът на ГЕРБ.

 

Водещи

Най-четени