България ще продължи дипломатическите си отношения с Иран 12.02 | 09:59

Николай Младенов застана зад официалната версия за атентата в Бургас

От Владислав Рашков

България ще продължи дипломатическите си отношения с Иран, въпреки спекулациите, че краят на мандата на настоящия посланик Голамреза Багери Могадам означава разрив между страните ни, коментира министърът на външните работи Николай Младенов пред БНР.

"Имах среща с иранския посланик, който отпътува и до края на седмицата или в началото на другата предстои пристигането на следващия. Това бяха спекулации в медиите, може би някой просто не разбира хода на дипломатическата практика", каза Младенов.

Той все пак застана зад официалната версия на България за атентата в Бургас.

"Когато ние имаме данни кой носи отговорност за случилото се в Бургас, ние сме длъжни пред обществото да ги кажем", коментира министърът.

На въпроси за бюджета на ЕС, който бе гласуван наскоро Младенов каза, че той е много благоприятен за България, тъй като средствата, които ще получаваме ще са с 12 млрд. евро повече, а за кохезионна политика средствата са с 2 млрд. евро по-високи

"Бюджетът на ЕС е съкратен и позицията, в която нашата страна се намира е една от най-добрите в рамките на цяла Европа", коментира бюджета Младенов.

По въпроса за по-малкото обезщетения от затварянето на ядрените реактори в Козлодуй, министърът каза, че извеждането им от експлоатация ще се удължи отвъд 2020 г.





Водещи

Най-четени