Подслушванията сривали имиджа на страната 08.05 | 21:56

Според евродепутата Евгени Кирилов имиджът на страната е поставен на карта

От Елена Кирилова

Имиджът на България в Европейският съюз е поставен на карта в момента, твърди Евгени Кирилов, евродепутат от Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент, цитиран от агенция "Фокус”.

Според него причина за това е скандалът с подслушванията. Представителите на големите страни задават въпроса как може да се случва нещо подобно и твърдят, че подобни неща не са се случвали досега в ЕС.

Кирилов е на мнение, че скандалът показва, че системата на управление в България се дискредитира, а резултатите от всичко това ще са много негативни за нас.

"Въпросът е - да се стреснем и да направим всичко възможно за една радикална промяна и България да тръгне по правилния път. Всичко останало носи лош имидж на страната”, посочва той.

Ако и еврокомисарят Кристалина Георгиева е подслушвана, това би означавало истинска катастрофа за страна, смята Кирилов.

Той се съмнява защо направените записи са били изтрити и пита какво има в изтритите записи. По думите му това е обект на допълнително разследване.

"Самият факт, че вече се стига и до подслушване на Европейската комисия, е нещо кошмарно за България”, отбелязва евродепутатът.

По думите му оттук нататък всичко зависи от това как прокуратурата ще изпълни задачите си.

По-страшното от подслушването на висши държавни постове според Кирилов е подслушването на комисар.

 

Водещи

Най-четени