"Атака" към Борисов и Янев: "Горчиво" 30.05 | 13:24

Трите политически сили си размениха обиди и подмятания пред парламента

От Ивелина Георгиева

Подвиквания от сорта на "горчиво", "Яне, хвърли жартиера", "Къде ще е меденият месец" се чуха след срещата на лидера на РЗС Яне Янев с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов в парламента.

"Разговорът на високо интелектуално ниво" бе провокиран от депутатите от ПП "Атака", които застанаха пред стаята на ГЕРБ с цел да скандират обидните квалификации по адрес на Яне Янев и Бойко Борисов.

Още с излизането от стаята на двамата лидери хората на Сидеров започнаха да викат "Горчиво".

Борисов запази самообладание и отговори иронично на подмятанията "имате опит от тези дни, така че можете да ни покажете как".

На излизане лидерът на РЗС Яне Янев съобщи, че от партията му са информирали ръководството на ГЕРБ, че от няколко дни тече подписка срещу избора на трима депутати от ДПС в София и би следвало всички политически партии да я подкрепят.

От РЗС се противопоставяли на тази тенденция, която според Янев няма аналог от Освобождението до наши дни.

Лидерът на партията припомни, че са внесли жалба в Конституционния съд и искат заседанието на съдиите по тази тема да бъде открито, за да може хората да се запознаят с казуса.

Софиянци трябва да реагират и да не допуснат потурчването в София, коментира Янев.

В този момент Сидеров прекъсна изказването на лидера на РЗС и подвикна, че Борисов и Ердоган са първи приятели.

Янев го репликира с въпрос: "А ти що не кажеш една дума срещу тази манипулация. Защо сега се целувате с Лютви Местан и Доган."

В този момент атакистите отново започнаха да скандират "Горчиво".

Лидерът на ГЕРБ се намеси и каза, че "от "Атака" завиждат и горчиво ги е яд, че никога няма да имат приятели премиери, които да ги уважават".

Борисов заяви още, че мислел, че присъствието на партията на Волен Сидеров пред стаята на ГЕРБ е в подкрепа на подписката за тримата депутати от ДПС, избрани в София, атакистите обаче му отвърнаха със закана: "Бойко, недей да интригантстваш!"

От РЗС са казали на ГЕРБ, че не дават повече от 100 дни на новото правителство, подчерта Яне Янев и допълни, че същите хора са имали в ръцете си властта в продължение на четири години и че ще бъде опозиция на кабинета "Орешарски".

Водачът на атакистите му подвикна: "Ти се провали, подай оставка", а Янев му отвърна: "От твоя по-голям провал от вчера няма, това е провалът на века."

"Ние няма да спрем, докато не разберем, кои олигарси стоят зад това зашито правителство", закани се лидерът на РЗС.

Тези, които отидоха по тайни доби да дават парите за това правителство, ще трябва да отговарят пред компетентните органи, допълни той.

Борисов призова колегите си от "Атака" да подкрепят подписката на РЗС, тъй като всичко друго е празна пропаганда.

Водещи

Най-четени