"Атака" с нов призив: Детски добавки само за пълнолетни майки 05.02 | 15:43

Партията предлага ограничение при отпускането на парите на майчинските

От Теодора Кокаланова

Само родители, навършили пълнолетие, да имат право на детски надбавки. Това предвиждат предложения за промени в Закона за семейните помощи за деца, внесени от "Атака", съобщиха от пресцентъра на партията.

Според националистите в сегашния си вид законът създава предпоставки за злоупотреба със средствата от бюджета. "Малолетните родители получават лесна възможност да се възползват от предвидените социални плащания", категорични са от "Атака".

С въвеждането на възрастов праг от 18 години за получаване на помощи при бременност и отглеждане на дете ще се елиминира или драстично ще се намали детската раждаемост до 18-годишна възраст, смятат от партията на Волен Сидеров. Смята се, че липсата на икономически и финансов мотив за раждане преди тази възраст ще вразуми неуките младежи.

От партията смятат, че малолетната майка е необразована и няма правото да бъде наета на трудов или граждански договор. Тя не разполага с достатъчно финансови средства за отглеждането на своето дете, а и не може да му осигури качествено и професионално образование, посочват още от "Атака".

Националистите коментират, че за съжаление българското общество продължава да е свидетел на абсурда – раждането на деца от деца. Този факт поставя трудещите се българи и българската икономика пред неправдата да отглеждат чрез данъците си група от индивиди.

За тези бъдещи родители раждането се е превърнало в бизнес и средство за оцеляване, без да се полага труд, отбелязват още те.

Липсата на възрастови ограничения за получаване на помощи не създава условия за интеграция на малцинствата. Тези минуси в законово отношение не подпомагат и придобиването на образователна квалификация, смятат вносителите на предложението.

Водещи

Най-четени