Бебе на 50 дни почина в болницата в Раковски 07.03 | 22:11

Близките алармират за поредна лекарска грешка

От Филипа Тодева

Родители и близки алармират за поредна лекарска грешка, довела до смъртта на бебето им. Малката Теодора – бебе на 50 дни, умира в болницата в Раковски на 5 март.

Тя има близначка – Гергана и двете са деца на Янка Димитрова от с. Борец, потвърди за БТА кметът на селото Таня Караджова.

По думите на дядото на момиченцата, предадени от Караджова, Гергана се разболява преди 10 дни и след преглед от личния лекар, е прегледана и в болницата.

На 5 март двете деца са заведени в клиниката на контролен преглед и заради съмнение за бронхопневмония за Гергана, лекарите остават в болницата и двете деца.

До тогава не е ставало ясно, че Теодора може да е болна. Включени са им системи, като първа е Теодора, която "на втората минута започва да посинява и след около 30 минути, независимо от бързите реакции на лекарите, детето умира", разказа Караджова. По думите й, родителите са се грижели добре за момичетата, макар да са от ромски произход. 

Inews припомня, че това е пореден случай на детска смърт в ранна възраст. На 26 февруари шестмесечно бебе почина в инфекциозното отделение на болницата във Враца.

Детето, тежащо едва 4,8 килограма, на 6-месечна възраст, бе докарано от село Краводер в спешното отделение на болницата на 23 февруари в тежко общо състояние, с данни за метаболитна ацидоза и обезводняване.

Само ден след изписването си от детското отделение в Инфекциозна болница, малкият Александър издъхва в дома на родителите си в "Студентски град". Тогава неговата майка бе отказала хоспитализация, въпреки медицинските препоръки.

Водещи

Най-четени