„Берета Трейдинг“ ще обезщети работниците за взривовете и ще погаси щетите 08.06 | 10:41

Нови разкрития около служителката на МО, която ходи на почивка на разноски на фирмата. Има конфликт на интереси и в схемата е замесен и синът й

От Филипа Тодева

"Берета Трейдинг" ще плати обезщетения на всички работници в База "Стралджа - Мараш", съобщиха от фирмата, предаде Агенция "Фокус". Решението на управителя на фирмата е на по-тежко пострадалите, приети в болница, да платят по 1000 лв., а на всички останали - по 500 лв.

"Ние сме фирма, която работи с изключителни професионалисти, високо ценим персонала си, и винаги се грижим за него. В този труден момент реагираме максимално бързо, за да покрием най-неотложните нужди на нашите колеги” – заяви Десислав Делев, управител на "Берета Трейдинг".

Фирмата се ангажира да поеме разходите и по възстановяване на пострадалите жилищни и обществени сгради в района. Изчаква се огледът и оценката на застрахователите.

За разчистването на терена "Берета Трейдинг" е поканила специализирана чуждестранна фирма – партньор на компанията. Тя ще започне работа веднага след като бъде възстановен нормалният достъп до терена, а всички разходи ще бъдат поети от фирмата.

bTV съобщи, че прокуратурата вече се занимава със служителката на Министерство на отбраната Хени Шиякова, която стана известна със скъпата си почивка на остров Бали - подарък от фирмата. След като се върнала от почивката тя възложила поръчка на фирмата, в която работи синът й Георги Шияков.

В края на 2010 година фирмата "Джи Си Ес" печели обществена поръчка за сертифициране на полигона "Змейово" по отношение на системата за наблюдение на околната среда.

По време на сключването на договора Шиякова е служител на Военното министерство, а синът Георги работи във въпросната фирма. Управителят Стефан Абаджиев отрича да има конфликт на интереси.

Повече от година служителката на Министерството на отбраната е разследвана за работата й с "Берета Трейдинг".

Оказва се, че като водещ експерт тя е работила по договор на стойност 3,5 милиона лева за утилизация на боеприпасите и е трябвало да следи "Берета Трейдинг” за изпълнението на специалната поръчка.

Председателят на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов е категоричен за наличието на конфликт на интереси на служителката.

Водещи

Най-четени