"България Ер" ще изпълни три редовни полета до Москва и Санкт Петербург 12.09 | 11:00

С полет за Москва в 16 ч. от Бургаското летище ще излетят руски туристи, клиенти на "Алма тур"

От Петя Михайлова

С полет за Москва в 16 ч. от Бургаското летище ще излетят руски туристи, клиенти на "Алма тур", съобщи БНР.

Полетът е предварително планиран и ще се изпълни по график. От летището съобщиха, че няма предвидени извънредни полети за други дестинации с туристи на "Алма Тур”.

170 скандинавски и 60 руски туристи, блокирани в хотелите си по Черноморието, все още очакват проблемът им да бъде разрешен.  

В рамките на деня "България Ер" ще изпълни общо три полета до Москва и Санкт Петербург. Един - от летище Бургас, а останалите - от летище Варна.

Двете групи руски туристи, които са настанени в курорта "Златни пясъци" все още са във Варна, съобщават от генералното консулство на Руската федерация. Общо 82-ма от тях са от Москва, а 80 - от Санкт-Петербург.

Генералният консул на Русия във Варна Юрий Соловьов съобщи, че засега няма вариант неговите сънародници да отпътуват с редовни полети, тъй като липсват свободни места. Дипломатът и колегите му работят по възможността туристите да отпътуват със специално изпратен за тях самолет от Русия.

Междувременно от Руския съюз на туристическата индустрия обвиниха "България Ер" за сутацията с блокираните руски туристи у нас, пише Агенция "Фокус" като се позова на информация на Интерфакс.

Говорителят на съюза Ирина Тюрина е коментирала пред руската агенция, че авиокомпанията не е спряла полетите през летния сезон, а е изчакала края му, за да "изтиска парите, получени от "Алма Тур" през лятото".

 

Водещи