"Военна информация" най-после ще си има директор 09.03 | 16:39

Близо 2 г. службата стоеше без началник заради спор между военния министър и президента

От Кремена Бедерева

Министърът на отбраната Аню Ангелов ще назначи в понеделник - 12 март, Веселин Иванов за директор на служба "Военна информация". Това съобщи военният министър в парламента, информира БТА.

Веселин Иванов е заместник-директор на службата и в момента е временно изпълняващ длъжността директор. Той досега нямаше правомощията на началник.

Близо 2 години служба "Военна информация” нямаше директор. Причината бе в спора между президента Георги Първанов и Ангелов, които имаха разногласия по въпроса дали поста да се заеме от цивилно или от военно лице.

Аню Ангелов посочи, че в "Държавен вестник" е обнародван указът на президента за утвърждаване на длъжностите във Въоръжените сили на Република България, Националната разузнавателна служба и Националната служба за охрана, изискващи висши офицерски звания.

Във времето за парламентарен контрол военният министър отговори на въпрос на депутата от Коалиция за България Ангел Найденов защо в предложението на Министерския съвет за длъжностите във въоръжените сили, изискващи висши офицерски звания, не фигурират длъжностите директор и заместник-директор на служба "Военна информация".

Водещи

Най-четени