„Защо ми искат оставката?“, пита се Дянков 17.12 | 16:35

БЛС често му искал оставката, вицепремиерът отдавна бил претръпнал

От Филипа Тодева

Българският лекарски съюз /БЛС/ често ми иска оставката, от началото на мандата може би около 20 пъти са ми я искали, така че отдавна съм претръпнал. Това заяви в Русе вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, предаде БТА.

В събота лекарското съсловие обяви, че няма да подпише Националният рамков договор за 2013 година.

БЛС поиска оставката на вицепремиера Симеон Дянков заради многократни нарушения на законите с отклонение на средства от здравните вноски на населението към държавния бюджет, които за последните три години формират цифра около 2 мрд.лв.

"Защо ми искат оставката - защото се вижда друг пример за нереформиран сектор", коментира вицепремирът.

По думите на Дянков винаги има проблеми там, където секторите с годините не са реформирани - БДЖ, здравеопазването, съдебната система.

"Един вид се стига до етапа, в който се казва, че финансовото министерство е виновно, защото не е дало пари. А ние сме дали над 3 млрд. лв. повече за целия си мандат спрямо предишното правителство. Ако някой може да ми каже тези 3 млрд. лева кого са направили по-щастлив от пациентите, но няма такъв човек", коментира още той.

Според него в здравеопазването трябва много по-сериозна реформа и чак тогава да се наливат допълнително пари. А дотогава, който и да е финансов министър, ще му искат оставката.  

Най-четени