"Здравей, ваканция!" в Столичния зоопарк 29.05 | 09:10

Организаторите обещават на децата истинско приключение в страната на приказките по повод 1 юни

От Деляна Петкова

В Столичния зоопарк днес ще има детски празник под наслов "Здравей, ваканция!". Поводът е 1 юни, Международния ден на детето. 

 Входът за деца през този ден ще е безплатен. А тържеството е предвидено от 11.00 ч. до 14:00 ч.  

Организаторите от Информационното бюро на Европейския парламент в България и Столична община, съвместно с Българско национално радио допълват, че обещават на децата в София приключение в чудната страна на приказките - "Пътешествие в приказна Европа" - забавен спектакъл за деца и техните родители представен от трупата на "Чочо и Чочо" с много веселие, танци, музика, викторини и награди.

Малчуганите ще се забавляват с картата с приказните герои на Европа, ще се снимат като любимите си герои от приказките или направо се преобразят в тях при каките и батковците, които ще изрисуват детските личица.

Със свои спектакли и изпълнения ще се включат още театър "Пан”, Детския хор на БНР, Фондация "Изкуство за детето”, Детска формация "Дъга” при читалище "Възраждане”.

В специално организирани пространства децата ще изработват къщички за птици и хартиени кукли, специално подготвени от Фондация "АРТ Е”.

Ученици от Националната гимназия за приложни изкуства ще нарисуват картини с изображения на животни, след което ще направят изложба и търг, като средствата ще бъдат дарени на Зоопарк – София за осигуряване на храна за животните.