"Златен скункс" за прессекретариата на президента 07.01 | 17:01

"Господари на ефира" връчиха статуетката на Мария Иванова заради гафа в новогодишната реч

От Кремена Бедерева

Гафът с новогодишното обръщение на Росен Плевнелиев предизвика вълна от коментари в социалните мрежи и намери място в дневния ред на световни медии.

Освен снимката на Скалистите планини в Колорадо, на място, на което президентът говори за красотите на българската природа, сред фоновите изображения, придружаващи речта му, се появи и фотос на борсата в Ню Йорк, вместо на българската. Снимката трябваше да подплати думите на Плевнелиев, че независимо от световната криза, нашите доходи зависят най-много от това, което произвеждаме.

Служителка на "Балкантурист", поместила злополучната снимка на Скалистите планини сред фотоси на Пампорово на сайта на компанията, стана първата жертва след гафа с речта на президента Росен Плевнелиев в новогодишната нощ и бе уволнена.

"Много хора не си зададоха елементарния въпрос – президентът ли е техник, който седи зад един компютър, и сглобява някакви снимки”, коментира от своя страна президентът Плевнелиев, като обясни, че "сам пиша речите си и стоя зад всяка своя дума в тях."

"Концепцията за новогодишното обръщение е на моя екип, а за техническата реализация се доверихме на Българската национална телевизия. Представителите на президентската администрация са поискали от БНТ кадри или снимки от Пирин и Рила. По случая в президентството правим проверка и е възможно да има наказани служители", закани се още президентът.

И дойде ред и за "наказание" - култовото предаване "Господари на ефира" връчи "Златен скункс" на прессекретариата на президента.

Поводът култовата статуетката да се озове в ръцете на Мария Иванова - разбира се, е гафът в президентската реч. Иванова приела "скункса" и дори заявила съжаление за допуснатата нелепа грешка, която засенчи хубавите намерения речта на държавния глава да бъде по-различна от обикновено.

Водещи

Най-четени