"Калинката" на Найденов успяла да се измъкне от правосъдието 04.12 | 11:48

Спасова прехвърлила скандалните си фирми на друго лице

От Христина Рафаилова

"Калинката" на ексземеделския министър Мирослав Найденов Кристина Спасова, станала известена със скъпите си услуги за работа в социалните мрежи, е успяла да се измъкне от родното правосъдие. 

Срещу нея се води разследване за пране на пари и длъжностно престъпление. Съратницата на Найденов обаче успяла да прехвърли скандалните си фирми на друг, информира "България Днес". "Хитрият ход" реално обезсмислял разследването срещу нея, твърдят юристи. 

Името на Спасова нашумя, след като стана ясно, че фирмата ѝ "Кей Ем Ком" е спечелила поръчка за 50 000 лева, за да създаде профил на Оперативната програма "Развитие на селските райони" в социалните мрежи. Компанията подписва договор няколко месеца, след като собственичката ѝ напуска поста си на PR във воденото от Найденов земеделско министерство. 

Държавното обвинение започна проверка за това как младата жена е успяла да забогатее доста скоростно. Прохождащата бизнес дама успява да закупи два луксозни апартамента в столицата за скромната сума от половин милион лева. Малко след това тя става горд собственик на дялове в завода за преработка и консервиране на диворастящи плодове и гъби "Био Ем Ди". За тях тя заплаща 400 000 лева. След това дамата става собственик и на част от дъщерното дружество "Био Ем Ди-1". В капитала на фабриката са апортирани над 450 декара поземлени имоти, чиято стойност е оценена на 1,1 млн. лева. Към 27 декември 2012 г. капиталът на "Био Ем Ди-1" вече е бил 1 305 960 лева. 

Криси е спрягана за любима на Найденов. От скандалния разговор между него, експремиера Бойко Борисов и бившия градски прокурор Николай Кокинов става ясно, че тя има интимни отношения с бившия си шеф. 

Водещи

Най-четени