Лек автомобил се запали в „Младост“3 04.01 | 13:44

Инцидентът няма връзка с палежите на коли в София и в страната

От Филипа Тодева

Лек автомобил се е запалил в столичния квартал "Младост" 1, съобщиха очевидци за iNews. От пресцентъра на МВР потвърдиха новината за инцидента.

Полицията уточнява, че причината е техническа и няма връзка с палежите на коли от последните два месеца в София в страната. Екипи на Пожарна безопасност в момента потушават пламъците. Автомобилът е с марка "Audi” модел 80 и е бил паркиран пред жилищен блок 355 в част 3 на "Младост".

iNews припомня, че след почивка по празниците, палежите на леки коли започнаха отново днес, 4 януари. В Бургас и Казанлък пак запалиха коли.

Автомобил Ford е бил запален на 50 м от местното полицейско управление в Казанлък. Колата е изгоряла частично в предната си част, унищожени са двигателя и част от купето. Това е вторият случай на подпален автомобил в града.

За две седмици в Старозагорско запалените коли вече са 5. В 6.00 часа сутринта пък е горяло BMW в Бургас. Инцидентът е станал на улица "Патриарх Евтимий”.

Последните палежи на автомобила преди Нова година бяха в Нова Загора на 31 декември. Малко преди това Софийският градски съд остави окончателно на свобода Радослав Стоянов срещу парична гаранция 1700 лева. Стоянов е един от тримата, обвинени за палежите на автомобили в София.

Стоянов е поредният освободен от съда. 33-годишният Владислав Николов - Куката - също заподозрян за множеството палежи на автомобили в София, беше пуснат от ареста на 23 декември с решение на Софийски градски съд.

Николов беше задържан за палежа на коли в столичния квартал "Западен парк". Според МВР той има съпричастност към палеж в нощта на 10 срещу 11 декември.

За последните два месеца запалените автомобили в страната над 80, а само в София, откъдето тръгнаха палежите, са над 50.

Водещи

Най-четени