Обвинител № 1 мъмри подчинен за неуместно изказване 11.10 | 11:36

Коментарът му бил за оправдателната присъда за убийството на Надежда Георгиева

От Филипа Тодева

Хубаво е обвинителите да носят отговорността за работата си, заяви главният прокурор Борис Велчев. Той определи като неуместно изказването на наблюдаващия прокурор Милко Момчев по делото за убийството на адвокат Надежда Георгиева.

След като чу оправдателната присъда по процеса, Момчев отказа да я коментира, като заяви на журналистите да се обърнат с въпросите си към прокурора, писал обвинителния акт, предаде БТА.

Обвинител № 1 потвърди информацията за протестиране на оправдателната присъда по делото "САПАРД" за източването на средства от програмата. Той добави, че в момента се прави анализ на делото и от прокуратурата са поели ангажимент пред генералния директор на ОЛАФ Джовани Кеслер да го информират за резултата.

От ОЛАФ настояха за проучване на присъдите по случая САПАРД, тъй като недоумяват как е възможно за един и същ случай подсъдимите да са осъдени в Германия, а в България – не. Разследването на аферата "САПАРД" в България започна преди шест години след сигнал именно на ОЛАФ.

По делото за пране на пари Марио Николов получи присъда от 10 години затвор на първа инстанция.

Градските магистрати признаха за виновни и останалите подсъдими, без близкия до БСП бизнесмен Людмил Стойков. Наскоро обаче Софийският апелативен съд оправда всички подсъдими с мотива, че няма достатъчно доказателства срещу тях.

Водещи

Най-четени