Обнадеждаваща статистика: Сливен отчете по-малко катастрофи през 2013 г. 20.01 | 16:13

Полицията съветва: Шофьори, не употребявайте алкохол!

От Теодора Кокаланова

Катастрофите на територията на област Сливен през изминалата година са намалели, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР. През 2013 са регистрирани 187 тежки катастрофи с 23-ма загинали 243 ранени. За сравнение през 2012 година статистиката показва, че това е с 28 катастрофи по-малко, с 2-ма по-малко загинали и с 68 по-малко ранени, съобщи БТА.

Независимо от обнадеждаващата статистика, се наблюдава влошаване на териториите на община Нова Загора, където има един загинал повече, както и в община Котел, където всички индикатори са положителни - увеличение на катастрофите с пет, убитите – с четири и ранените със седем души.

През 2013 година, поради употреба на алкохол, са регистрирани 19 катастрофи, при които са убити четирима и ранени 20 души. От полицията съобщиха още, че от 18 до 21 януари на територията на област Сливен се провежда специализирана полицейска операция "Алкохол".

През първите два дни в община Сливен са били "хванати" трима водачи, употребили алкохол над 0,5 промила, двама са отказали да им бъде извършена, трима са неправоспособните и четирима са без застраховка "Гражданска отговорност", допълва БТА.

Водещи