Разлог се готви за зимата 26.09 | 08:13

Избират изпълнители за поддръжка на пътищата и улиците

От Филипа Тодева

"В началото на зимния сезон ще имаме сключени договори за зимно поддържане и снегопочистване на общински пътища и улици в населените места на територията на Община Разлог.”, каза кметът на Разлог инж. Красимир Герчев, предаде пресцентърът на общината.

"Сега е времето на планиране и не допускане на създаване на проблеми при осигуряване на нормални условия за живот и работа през зимния сезон 2012/2013г. За изминалия зимен сезон сме изплатили всичко и една стотинка не дължим на никой.”, допълни кметът на планинската община.

В момента тече процедура по избор на изпълнители, които ще поддържат пътищата и улиците на общината. Оферти за участие в обществената поръчка се подават до 22.10.2012г. На 23.10.2012 г. комисия ще разгледа постъпилите оферти.

Община Разлог цели подобряване на състоянието на пътната инфраструктура при зимни условия, повишаване безопасността на пътуващите, както и създаване на условия за по-бързото и гарантирано придвижване по отделните пътни артерии при зимни условия. Специално внимание общината обръща на осигуряване на необходимата проходимост по всички артерии, както и достъп до всички институции, обслужващи ежедневно населението – здравни и учебни заведения, квартални търговски обекти, общински и държавни служби и др.

Необходимо е съобразяване на методологията за средствата отпускани от държавата за снегопочистване, каза още кметът на Община Разлог като се аргументира, че има голям дисбаланс между количеството снеговалежи в планинските и непланинските общини.

Заради обилните снеговалежи през изминалия зимен сезон община Разлог извози огромни количества сняг извън града.

Водещи

Най-четени