Свидетели запяха друга песен на делото в Пазарджик 27.09 | 11:52

Не били казвали, че „всички, които не са мюсюлмани, ще горят в ада“

От Филипа Тодева

Пазарджишкият окръжен съд констатира противоречия в показанията на свидетели по делото за радикален ислям, предаде Агенция "Фокус".

Бранимир Змияров, който е секретар на джамийското настоятелство в джамията в ромската махала в Пазарджик, каза, че един от обвиняемите Ахмед Ахмед е изнасял лекции в джамията, че е салафит и обвиняемият също е такъв.

Показанията, прочетени пред съда, сочат, че на 27 април 2011 г. свидетелят е казал, че ислямът ще завладее света и, че е правилната религия, това е проповядвал и обвиняемият Ахмед Ахмед, а също и че целият свят ще стане ислямски.

Пише също, че по думите му "всички, които не са мюсюлмани, ще горят в ада и само ислямската религия е правилна". Сега свидетелят каза, че не е говорил такива неща и не знае защо се е подписал в протокола за разпит.

Светослав Манчев каза, че е нормално да бъде салафит и да изповядва тази част от исляма, че е чел лекции на обвиняемите Мутлу, Ахмед и Салих, в които е записано, че властта идва от Аллах, че жените трябва да се забулват в черни дрехи.

Той е казал, че не приема държавата, не ходят на избори и спазва само религиозните закони, защото властта се дава от Аллах. Пред съда той също каза, че не владее добре български и не е разбрал под какво се е подписал. Разпитите в окръжния съд продължават.

Водещи

Най-четени