"Топлофикация София" започва мащабен ремонт - хиляди ще са без топла вода 05.07 | 17:40

Ще бъдат подменени над 32 км тръби

От Деляна Петкова

Мащабни ремонтни дейности подхваща "Топлофикация София" - подменени ще бъдат над 32 километра тръби, както и ще бъдат извършени ремонти в ТЕЦ "София" и ТЕЦ "София - Изток", съобщиха от компанията. 

Основната цел е да бъде намален броят на авариите в различни райони на столицата и да гарантира качествена услуга за столичани през отоплителния сезон. 

Рехабилитацията ще се извършва от фирми-подизпълнители, избрани вследствие на проведените обществени поръчки, така и от екипи на компанията. Те ще извършват работа на 44 обекта едновременно, които са с различни нива на трудност и различно време, необходимо за приключване на строителните работи.

За съжаление толкова мащабни дейности означават и хиляди домакинства без топла вода в най-топлите дни от годината. "Въпреки че сме осигурили частично пренасочване на засегнатите абонати от една топлоцентрала към друга и ще подновяваме топлоподаването поетапно, където е възможно, сме наясно, че някои клиенти ще усетят сериозни битови неудобства", коментира изпълнителният директор на дружеството Стоян Цветанов.

в отделни участъци топла вода няма да има между 10 и 60 дни. Основната част от ремонтите започват на 18 юли и ще приключат на 30 септември, допълват от дружеството.

"Ще положим всички усилия да работим ускорено, защото и за нас това е загуба, но нямаме избор и ремонтите трябва да бъдат извършени. Само за последните 6 месеца авариите в тези участъци на столицата бяха чести, а според нашите данни ситуацията е била подобна и през миналата година”, каза още Стоян Цветанов.

Кога и къде ще започнат плановите ремонти - можете да откриете тук.

Водещи

Най-четени