"Ще ви убия", заплашвал барикадиралият се в Лясковец 14.03 | 09:58

Петко Савов заплашвал учениците от преди 3 седмици

От Кремена Бедерева

"Ще ви убия и застрелям". Тези думи употребявал по адрес на децата от СОУ "Максим Райкович” в Лясковец психично болният Петко Савов, който се барикадира в къщата си и стреля по хората от нея. Има убит спецполицай и трима ранени.

Майка на ученик от училището разказа в ефира на Нова телевизия, че синът й се е оплаквал от заплахите му. 13-годишното момче разказало вкъщи за предупрежденията от страна на директора Николай Кожухаров.

Петко Савов лично казвал на децата, "че ще ги убие, че ще ги застреля”. Родителите не познават мъжа, майката дори се обаждала по съседи да пита за него. Драмата със заплахите и предупрежденията в училището е от поне три седмици. Освен че лепил предупредителни плакати, директорът на училището дори забранил на децата да ходят по улицата пред къщата на Савов.

Майката заяви, че днес децата не са ходили на училище. "Имаше много добра организация, отцепен беше пътят”, каза  още тя. Директорът на училището в Лясковец Николай Кожухаров, което се намира срещу дома на психично болния мъж, е подавал сигнали, че мъжът е заплашвал децата и персонала.

Сигналите са били от февруари тази година, заяви директорът пред БНР. Той каза, че не се познава с мъжа, той живее сам, с майка си, казва се Петко Славов Петков.

Не работи нищо, със средно образование е. Директорът заяви, че е получавал периодично заплахи от този човек, че ще се саморазправи, че нещата ще завършат зле.

Директорът е уведомил полицията за тези сигнали и заплахи, тъй като дворът на училището е в съседство с неговата къща. Инцидентът е станал още в тъмната част на деня. Днешният ден е неучебен за училището.

Сигналът на директор е от 20 февруари, след това патрулни коли са минавали, проверявали са.

"Не мога да кажа, че не са се отзовали", каза Николай Кожухаров.

Водещи

Най-четени