1000 варненци са евакуирани от домовете си заради потопа 27.06 | 10:00

Екипи продължават разчистването на ниските части на Аспарухово

От iNews.bg

Евакуирани към момента са 120 къщи във варненския квартал "Аспарухово". В тях по адресна регистрация има над 1000 души. Това каза за радио "Фокус" – Варна кметът на Варна Иван Портних.

Постройките са с конструктивни нарушения или се намират в свлачищни зони – под или над новообразувани свлачища. Кметът допълни, че този процес продължава. Общо издадените заповеди са 132 към момента. Продължава работата и на комисиите, които оценяват опасността на сградите.

Екипи продължават разчистването на ниските части на Аспарухово. Вече втори ден инфраструктурата се мие денонощно с 12 машини. Калните маси от основните булеварди са премахнати. Тежка остава ситуацията по улиците "Моряшка" и "Горна студена".

В горната част на "Горна студена" е тясно и това ограничава достъпа на техника. "Вече успяхме да разчистим подстъпи и площадки и се надявам там да се напредне в значителна степен, както се напредна и вчера. По "Моряшка" продължава изгребването на кални маси в най-горната част, което ще продължи още няколко дни.

След това ще започне поетапно да се пренасочва техниката към по-ниските части на улицата, където също е тясно и има ограничение на техниката, която може да бъде използвана", каза още кметът Иван Портних.

Водещи

Най-четени