2 години от трагедията в Катуница 21.09 | 13:58

Жители от цялата страна е се включат в тридневния помен за младежите

От Цанка Донкова

Навършват се две години от смъртта на 19-годишния Ангел и 17-годишния Павел, които загинаха при размириците в Катуница. Жителите на селото, както и хора от цялата страна, ще почетат паметта на младежите с 3-дневен помен. Той ще започне с панихида на гробищата, съобщава в-к "Стандарт”.

Желанието си да почетат Ангел и Павел са заявили хора от цялата страна, както и много рокери. Те ще се включат в двете мълчаливи шествия със запалени свещи, които ще се проведат на 23 и 24 септември. Шесвтвията ще са под надслов "Няма да забравим, няма да простим".

Футболен мач между национален отбор от фен-клубовете ще се изиграе в неделя (23 септември) също в памет на момчетата.

До размириците в Катуница се достигна, след като бус с роми прегази 19-годишния Ангел Петров. В следствие на това разбунтувалите се жители на селото подпалиха имотите на  известния като Цар Киро ромски бос – Кирил Рашков.

По-късно почина и 17-годишният Павел, когото лекарите не успяха да спасят. Той припадна след смъртта на приятеля си и не се събуди повече.

Шофьорът на буса, причинил смъртта на Ангел бе осъден през юни на 15 години затвор, след като присъдата му бе намалена от 18 години.

Цар Киро също е в затвора, но за укриване на данъци.

Водещи

Най-четени