2000 полицаи дебнат по пътя за морето 11.05 | 13:14

Бройката е по-малка от миналата година заради липсата на средства, каза директорът на ОД на МВР-Бургас

От Кремена Бедерева

Около 420 полицаи от вътрешността на страната ще бъдат командировани през летния сезон по цялото Южно Черноморие. Това каза директорът на Областната дирекция на МВР-Бургас Милен Димитров, цитиран от Агенция "Фокус".

Той посочи, че тази цифра заедно с числеността на Областната дирекция на МВР-Бургас наброява около 2000 полицаи.

Командированите полицаи ще бъдат концентрирани само по Черноморската ивица, но общата бройка обслужва цялата територия на област Бургас.

Първите командировани полицаи очакваме от 1 юни, поясни Димитров и допълни, че полицаите като бройка са по-малко в сравнение с миналата година, което е свързано с липсата на достатъчно средства в общинските бюджети за тяхната издръжка.

Тази година издръжката на полицаите е споделена и те ще бъдат настанени в хотели от Съюза на собствениците на хотели на тяхна издръжка, подчерта Димитров.

Той посочи, че от няколко години като проблемна се е очертала пътната отсечка между пътен възел "Петолъчката” и Карнобат, като това е особено притеснително в петъчни и неделни дни, когато е основният трафик.

Димитров допълни, че за решаване на проблема Областната дирекция на МВР-Бургас командирова моторизирани полицаи, които осигуряват по-добър трафик.

Водещи

Най-четени