400 великотърновци подадоха годишните си данъчни декларации в първите дни на тазгодишната кампания 18.01 | 17:30

Най-много са подадените документи за облекчения и за деклариране на придобити доходи от наем

От iNews.bg

400 великотърновци подадоха годишните си данъчни декларации в първите дни на тазгодишната кампания. От Териториалната дирекция на НАП уточняват за  "Фокус" , че те са с 80 повече в сравнение със същия период на 2023-а. Най-много са подадените документи за облекчения и за деклариране на придобити доходи от наем.

"Формулярите, изпратени по електронен път, са близо половината от всички постъпили през първата седмица на кампанията. Над 140 от тях са подадени с персонален идентификационен код (ПИК), а 25 с КЕП. Притежателите на ПИК и електронен подпис могат да се възползват от над 170 онлайн услуги", напомнят от приходната агенция.

Освен чрез Портала за електронни услуги на НАП, гражданите могат да подават данъчни декларации по пощата с обратна разписка и на място в териториалната дирекция на НАП в старата столица. Във фоайето на салона за обслужване на клиенти има всички необходими декларации и приложения, а служители от НАП Велико Търново оказват съдействие при попълването на документите.

Срокът за ползване на 5% отстъпка за ранно онлайн деклариране и плащане е до 1 април, а крайният срок за обявяване на доходите и плащане на дължимия данък върху общата годишна данъчна основа е 30 април.

Водещи

Най-четени