930 таксита шофират из столицата с неплатени глоби 03.05 | 12:11

101 водачи се движат с отнети шофьорски книжки, показва проверка на СДВР

От Кремена Бедерева

Над 6450 водачи на таксита са проверени от столичната пътна полиция, 930 от тях не са платили глобите си.

Това са резултатите от административната проверка, предприета след среща на ръководството на СДВР с големите таксиметрови компании, на която бе постигната договореност за взаимодействие и недопускане на сериозни инциденти, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Установени са близо 1200 шофьори, на които предстои връчване на наказателни постановления, в столичната пътна полиция трябва да се явят 160, които са официално призовани.

Особена тревога буди фактът, че 101 таксиметрови водачи се движат с отнети свидетелства за управление на моторни превозни средства с изчерпани точки, а 64 - нямат гражданска отговорност, поясниха от СДВР.

Пътните полицаи са засекли и 34-ма таксиметраджии, които упражнявали професията с отнета шофьорска книжка за алкохол, други 52-ма са натрупали редица актове, за което предстои да им бъдат отнети свидетелствата за управление.

Проверката в масивите на пътната полиция показа, че девет водачи, ангажирани в платения превоз, са неправоспособни, а други 146 се движат с изтекъл срок на шофьорската си книжка.

От столичната пътна полиция уверяват, че е създадена необходимата организация всички водачи нарушители да бъдат санкционирани по най-бързия начин. Напоследък още 30 по-малки таксиметрови фирми са заявили желание за съвместна дейност и са предоставили данни за техните служители, които ще бъдат проверени по същия начин, допълниха от СДВР.

Водещи

Най-четени