bTV не ще "България търси талант" и "Седем часа разлика" 12.04 | 15:36

Продуцентите да разкрият договорите си - иначе bTV ще ги съди за клевета

От Диана Цветкова

bTV призова продуцентите на свалените предсрочно от екран "Господари на ефира" и "Пълна лудница", да се откажат и от другите си проекти в телевизията – "България търси талант" и "Седем часа разлика", и обяви, че е готова да разкрие публично финансовите си взаимоотношения с тях.

Ден, след като от Global Vision обвиниха медията в налагане на цензура, bTV на свой ред ги призова да се съгласят с разкриването на сключените договори и финансовата документация и обяви, че ако откажат, ще ги съди за клевета.

"bTV е готова незабавно да публикува пълната документация, включително безпрецедентните финансови условия и цена на предаванията в пъти над себестойността им, веднага щом Global Vision дадат съгласие за това. Единствено оповестяването на договорите и кореспонденцията по тях ще докаже безапелационно, че обвинението в цензура е опит да се прикрие истинската причина, провокирала тяхното недоволство и е дошло едва след като са засегнати финансови интереси на продуцентите от Global Vision за десетки милиони левове", се посочва в съобщение на медията.

От там допълват, че ако продуцентите не се съгласят на оповестяване на договорите и общите условия към тях "bTV Media Group ще предприеме незабавни съдебни действия за защита на своя екип от изказаните клеветнически твърдения, както и за защита на доброто си име".

В съобщението отново се посочва, че телевизията е имала право при засягане на интересите ѝ да свали всяко издание на "Господари на ефира", но това не е сторено нито веднъж.

bTV Media Group призова "Глобал вижън" да се откаже от "България търси талант" и "Седем часа разлика", които в момента се излъчват по bTV и "да възстанови предплатените му милиони".

"bTV вярва, че за Магърдич Халваджиян работата му за телевизията оттук нататък би следвало да бъде неуместна", завършва съобщението. От медията са категорични, че целта на вчерашните обвинения от страна на продуцентите са имали за цел спрените предавания "да се продадат на друга телевизия при изгодни за продуцента финансови условия".

Водещи

Най-четени