АМ "Люлин" вече с акт 16 12.05 | 18:10

Документът беше подписан днес в Агенция "Пътна инфраструктура”

От Кремена Бедерева

Автомагистрала "Люлин” получи акт 16. Документът беше подписан на среща в Агенция "Пътна инфраструктура” (АПИ).

От 26 май комисия, с представители на АПИ, Община Перник и кметовете на с. Мало Бучино и с. Големо Бучино, се ангажира да започне своята работа и извърши проверки на място във връзка изпълнението на поетите ангажименти в Споразумението между Община Перник и строителната компания на АМ "Люлин” "Мапа Дженгиз”.

В случай че ангажиментите не са изпълнени, АПИ ще предприеме необходимите действия съгласно клаузите от Общите условия на договора със строителя, съобщават от агенцията.

Това стана ясно днес при проведена работна среща между инж. Лазар Лазаров, член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура” с кмета на Община Перник Росица Янакиева и заместник-кмета на Община Перник арх. Михаил Михайлов.

Споразумението, което беше сключено на 12 април с Община Перник, не беше изпълнено в срок.

Вчера (11 май) пернишкият кмет Росица Янакиева отказа да подпише Акт 16 за магистрала "Люлин", която се открива официално в неделя - 15 май.

Тя съобщи, че строителят "Мапа Дженгиз" не е изпълнил 9 от 10-те точки в Споразумението. Янакиева поиска държавни финансови гаранции, че щетите на стойност над 1,5 млн. ще бъдат възстановени.

Водещи

Най-четени