Автомагистрала "Тракия" ще бъде готова догодина 15.05 | 12:28

Трябват ни седем магистрали, каза Росен Плевнелиев

От Кремена Бедерева

Трябват ни седем магистрали. Първата от тях от началото до края е готова. Следващата ще бъде "Тракия” през 2012 година. 2013 година трябва "Марица” да бъде изцяло готова.

Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев в интервю за БНР. Той посочи, че в момента по "Тракия” всички се движат в график.

До края на юни е срокът за Лот 2 от Стара Загора до Нова Загора, до края на август е срокът за отсечката от Нова Загора до Ямбол.

"Но те се движат два месеца предсрочно и са дали твърдо обещание на премиера, т.е., и те в края на юни да са готови, 2012”, добави министърът.

Росен Плевнелиев обясни, че оскъпяването на строежа на магистрали е тенденция. "Голямата драма на българското магистрално строителство в миналото за нас е обърканият модел”, заяви той.

Предишните правителства са практикували стартиране на строежи, без строителни машини, вкарване участъци от магистрали в експлоатация без разрешение, и залагане на оскъпяване на обектите още от първия ден на тяхното строителство, коментира още регионалният министър.

"Истината с магистрала "Люлин” е, че още с началото на подписването на договора и на първата копка тя вече започва да се оскъпява всеки ден”, каза министърът.

Водещи

Най-четени