Ако има кворум... 04.07 | 07:37

10 министри отговарят на депутатски въпроси

От iNews.bg

Десетима министри от кабинета на Пламен Орешарски ще вземат участие в парламентарния контрол.

Вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова ще отговори на един депутатски въпрос. Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев ще отговори на едно питане. Министърът на външните работи Кристиан Вигенин ще отговори на едно питане и един въпрос от народни представители.

В парламентарния контрол ще участват още министърът на финансите Петър Чобанов, министърът на земеделието и храните Димитър Греков, министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, министърът на околната среда и водите Станислав Анастасов, министърът на образованието и науката Анелия Клисарова, министърът на отбраната Ангел Найденов и министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева.

Очаква се парламентарният контрол да започне от 11.00 часа. Това обаче е не е сигурно дали ще се случи, след като вчера от ГЕРБ обявиха, че няма да осигуряват кворум до оставката на кабинета. В началото на седмицата от "Атака" обявиха също, че няма да влизат в пленарната зала. И така вчера парламентът изобщо не проведе редовното си заседание, защото не успя да събере кворум.

Водещи

Най-четени