Алексей Петров се оплака: И аз съм подслушван 29.03 | 13:30

Цветанов не е извършвал и елементарно действие без разпореждане на Борисов, смята той

От Диана Цветкова

Подсъдимият по делото "Октопод" Алексей Петров заяви, че също е бил подслушван. Изказването на сочения за тартор на престъпната група "Октопод" направи изказването ден, след като лидерът на БСП Сергей Станишев огласи сигнал, че при управлението на ГЕРБ незаконно са подслушвани политици, бизнесмени и общественици.

Бившият секретен сътрудник на ДАНС заяви, че зад незаконните подслушвания стои Борисов, защото Цветан Цветанов не е извършил и елементарно действие, без разпореждането на експремиера, включително незаконните подслушвания.

"Аз съм следен и подслушван. В същото време тези, които са ме следили, и аз съм ги контролирал, записал, снимал, някои от тях си позволих да пусна в медиите”, каза Петров, цитиран от агенция "Фокус".

Той все пак отхвърли твърденията, че съществува "частен" ГДБОП, но заяви, "че се злоупотребява покрай службите и се извършват и частни поръчки. Според него това се случва и с държавен, и с частен ресурс.

Алексей Петров допълни, че съществува такава технология, за която се говори в сигнала до Станишев.

"Не очаквайте, че някой ще изпрати някъде документ и ще се подпише. Нелепо е да се казва – ако това се докаже. Как да се докаже? Може да се докаже след време, когато Цветанов не е на власт", коментира бившият секретен сътрудник на ДАНС.

Извън скандала с подслушванията, на въпрос дали ще участва в парламентарните избори, Петров отговори: "Всички участваме в изборите, вероятно и аз. Като експерт ще подкрепя една от партиите”. Уточни, че не е решил дали ще бъде кандидат-депутат.

Той потвърди, че е имал срещи с бившия земеделски министър Мирослав Найденов, който наскоро бе обвинен за предлагане на подкуп, принуда и злоупотреба с власт.

По думите му обаче от разговорите си с него е останал с впечатлението, че Найденов действа под натиск. "Не смятам, че това е новина, защото Борисов ръководеше еднолично и грубо поръчваше да бъдат изпълнявани от министрите не съвсем редни неща, особено при министър Цветанов", допълни пдсъдимият по делото "Октопод"

 

Водещи

Най-четени