Американският университет в България открива нова специалност 14.04 | 13:40

Учебното заведение има намерение да засили ролята на визуалните и сценичните изкуства на Балканите

От iNews.bg

Център за визуални и сценични изкуства отваря врати в Американския университет в България. Продуцентът, режисьор, аниматор и художник Димитър Митовски, автор на телевизионен сериал "Под прикритие", ще бъде сред първите гости  на центъра.

Митовски ще представи филма си "Мисия Лондон" преди официалното откриване на центъра днес (14.04) в 18.00 часа. Един от най-интересните съвременни български художници Надежда Олег Ляхова ще открие изложбата си "1001 желания".

Програмата ще предложи и среща с македонския режисьор, писател, фотограф и актьор Милчо Манчевски, който ще представи филма си "Майки". Ще бъде открита и изложбата "От иконография към модерна тематика: Пътешествие" на известния гръцки художник Мария Хатзопулу.

С откриването на новия център Американският университет в България се стреми да засили ролята на визуалните и сценичните изкуства в Благоевград, в България и на Балканите, заявиха от учебното заведение.

Идеята е той да се превърне в средище за творчески и интелектуални изяви, където театърът, филмите, музиката, танците, изобразителното изкуство и фотографията ще заемат централно място. Там ще се организират разнообразни артистични дейности. Сред тях ще бъдат фестивали, кинопанорами, рецитали, концерти, изложби, конференции, летни лагери за музика и сценични изкуства, летни програми за визуални изкуства, различни целогодишни обучения. 

Водещи

Най-четени