Антон Тодоров: Плевнелиев да си подаде оставката 25.11 | 18:53

Политологът твърди, че разполага с документи, уличаващи президента

От iNews.bg

Президентът Росен Плевнелиев би трябвало да си подаде оставката след появата на документи, които са публикувани в книгата ми. Това заяви политологът Антон Тодоров пред "Нова телевизия".

Според Тодоров, в книгата му има публикувани много документи - повече от 100, - от военния архив във Велико Търново и на военното контраразузнаване.

"Зад Плевнелиев, Бойко Борисов и Цветан Цветанов стои една шайка, която подлъга българите да не търсят отговорност от службите на някогашната соцдържава", смята той.

Според него тези, които са гласували за ГЕРБ на последните избори, трябва да знаят кого всъщност подкрепят. По думите му документите, които той цитира, са достъпни и просто трябва човек да се зарови в съответните архиви.

Тодоров показа факсимиле на дипломата на Иван Костов, завършил средно образование с оценка 4,68.

"Как този човек е влязъл в специалност "Политикономия" и след това е станал преподавател в университет", попита политологът.

Тодоров каза още, че е описал и пътя на Бойко Борисов към властта и припомни, че има вече публикации, които са посочили връзката на бившия министър-председател с контрабандата на амфетамини.

Водещи