Никой не вярва на президента 20.11 | 10:06

Социологическо проучване отчита срив в рейтинга на Плевнелиев

От Кремена Бедерева

54% от българите не вярват на президента Росен Плевнелиев. Срива в рейтинга му отчита социологическо проучване на "Галъп интернешънъл”.

Сондажът на общественото мнение е направен в периода 31 октомври – 7 ноември.

Според данните подкрепата за Плевнелиев и институцията, която ръководи, спада драстично в рамките на 30 дни.

Докато в началото на октомври одобрение към президента са декларирали 34% от запитаните, месец по-късно те вече са 30 на сто, уточнява в. "Репортер".

В същото време недоверието към Плевнелиев расте с бързи темпове и вече е 58%. Графиките на социолозите от "Галъп интернешънъл" показват, че такъв отрицателен рекорд не е постигал дори предишният президент Георги Първанов.

Броят на хората, които искат предсрочни парламентарни избори, е равен на тези, които не желаят Орешарски да подава оставка. Ако все пак се стигне до вот, в парламента влиза БСП с 21,4%, следвана от ГЕРБ – 18,1%, Реформаторския блок – 6,7% и ДПС с 5,9%.

Данните показват, че протестите срещу властта разделят обществото. Почти еднакъв е броят на подкрепящите блокадите на София и техните противници.

Повече от половината запитани (66%) заявяват, че дори антиправителствените прояви да продължат, те не биха се включили в тях.

Водещи

Най-четени