Архитекти от цял свят обсъждат публичните пространства 27.06 | 07:36

Ще се проведе конференция на Международната Асоциация на Урбанистите

От Кремена Бедерева

София е домакин на 41-вата годишна конференция на Международната Асоциация на Урбанистите (IUFA) до 28 юни. В нея ще участват специалистите в областта на проектирането и мениджмънта на градската среда от цял свят, съобщиха от пресцентъра на общината.

Конференцията е на тема "Управление на публични пространства”, а участие в дискусиите ще вземат архитекти, преподаватели и изследователи от САЩ, Швеция, Полша, Испания, Румъния, Нова Зеландия, Холандия, Дания, Гърция, Франция, Италия, Ирландия, Швйцария и България.

Столичната община е партньор на събитието, заедно с Асоциация за развитие на София, 2020 Архитекти и Проекти за публични пространства и др.

IUFA е организация на специалисти в областта на градските политики и планиране, които са завършили семестър или академична година в института Джон Хопкинс в Университета за изследване на тенденции в Балтимор, Съединените щати.

Програмата датира от 1960г., а в момента асоциацията има близо 300 члена от целия свят, като практически представлява световния елит в изследването на градското планиране и развитие.

Водещи

Най-четени