Асен Василев формира екип по случая "Топлофикация" 19.03 | 14:34

Ще бъде сформирана работна група във връзка с проблемите на дружеството

От Елена Кирилова

Служебният министър на икономиката е поел ангажимента да сформира екип по случая "Топлофикация”, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от агенция "Фокус”.

Работната група ще е към Министерството на икономиката и ще разгледа предложенията на общината за промяна на образуването на сметките на софиянци от "Топлофикация”. Освен това ще вземе решение за необходимите промени в наредбите.

Фандъкова разкри, че оценява факта, че съвсем скоро след встъпването си в длъжност министърът е започнал работа по проблемите с "Топлофикация”.

"Столична община предприе редица мерки още от началото на януари, веднага щом се появиха първите сигнали за проблеми със сметките на хората за парно. Започнахме работа с проверки и с независима група от експерти”, обясни столичният кмет.

Според Фандъкова най-важното за нея било да има "верен поглед”, така че да се изясни къде точно е проблемът. Като особено важна тя посочи техническата оценка, благодарение на която няма да се работи наизуст и няма да се експериментира, особено когато става дума за половин милион семейства.

По време на днешната среща Фандъкова е представила на служебния министър всичко свършено до момента и е занесла подготвения първи пакет мерки за "Топлофикация”.

Водещи

Най-четени