Атанаска поиска да остане в ареста за убийството на малката Алекс 14.04 | 14:22

В съда стана ясно, че животът на момичето е отнет по особено жесток начин

От iNews.bg

Атанаска Георгиева, обвинена в убийството на 8-годишната Александра от Поморие, е пожелала да остане в ареста. Защитата на Георгиева е била съгласна с поисканата от прокурор Димо Маджаров мярка "задържане под стража". Самото решение на Бургаски окръжен съд ще бъде обявено по-късно, уточни БТА.

Срещу Георгиева е повдигнато обвинение за убийството на 8-годишното момиченце, дъщеря на местния бизнесмен Веселин Тодоров, известен с прякора Германеца. В четвъртък вечер детето бе обявено за изчезнало. Ден по-късно тялото му бе открито в дома на задържаната Георгиева, която живее в таванско помещение в същата сграда, където е и домът на семейството на Александра.

По време на делото за гледане на мярката за неотклонение днес са били изнесени данни от съдебно-медицинската експертиза. Според тях детето е душено с полиетиленова торбичка, обвита около врата с тиксо в продължение на 1-3 минути. Прокурор Маджаров посочи, че предстои да бъдат направени още експертизи, тъй като делото е в начална фаза. За това престъпление законът предвижда от 15 до 20 г., затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Защитникът на Атанаска, адвокат Потеров, е поискал психиатрична експертиза, но в болница в Ловеч. Според него Георгиева може да не е действала с ясно съзнание. По думите на адвоката тя самата не помнела да е душила детето. Той твърди, че трудният й живот напоследък и това, че е отделена от децата си може да е отключило особено психично състояние.

Водещи

Най-четени