Атанасова била тежката артилерия на ГЕРБ, Добрев – експерт по еврофондове 16.03 | 15:33

Първи изявления на новите министри

От Филипа Тодева

Чувствам се като тежката артилерия на ГЕРБ, а не като хвърлена на кучетата. С тези думи председателят на парламентарната здравна комисия Десислава Атанасова коментира в парламента номинацията си за здравен министър, предаде БТА.

Атанасова ще подкрепи създаването на временна анкетна комисия, която да проучи въпроса за формирането на цените на лекарствата.

Тя съобщи и за намеренията си да предложи промени в здравните закони и наредби. Нейният нов колега от министерски ранг с ресори икономика, енергетика и туризъм Делян Добрев, пък има намерението да съсредоточи усилията си за първия и в третия ресор.

"Проблемите в енергетиката всички ги знаем, заедно ще ги решаваме, но проблемите в икономиката си стоят и на тях трябва да бъде обърнато особено внимание", смята той.

Добрев изтъкна, че се чувства достатъчно подготвен по отношение на Оперативна програма "Конкурентоспособност", понеже пет години преди избирането му за народен представител се е занимавал с европейски фондове. "Мисля, че там моят принос ще е съществен", заяви Добрев, цитиран от Агенция "Фокус".

Той призна, че не може да отговори на въпроса дали до края на март ще бъде взето решение за АЕЦ "Белене". Според него по-скоро този срок не е достатъчен и трябва да се търси ново удължаване. Това, което е сигурно, е, че централата няма да се прави само по българо-руски проект.

Водещи

Най-четени