БСП зове Цветанов да не ходи на изборите 29.03 | 16:53

Според левицата той трябва да се оттегли до изясняването на скандала с подслушванията

От Диана Цветкова

БСП призова зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов да не участва в изборите за народни представители. Като мотив за апела си левицата сочи внесения в прокуратурата сигнал, че под ръководството на бившия вътрешен министър са извършвани незаконни подслушвания на политци, бизнесмени и общественици.

"Оттеглете се! А докато прокуратурата се произнесе по внесения сигнал, не петнете повече имиджа на страната ни", обръщат призовават от БСП, като припомнят думите на Цветанов покрай обвиненията срещу бившия земеделски министър Мирослав Найденов, че никой от ГЕРБ няма да участва в избори, докато не изчисти името си.

"В БСП проявяваме разбиране към нервната реакция на г-н Цветан Цветанов на информацията, изнесена в сигнала до главния прокурор. Ако дори част от нея се окаже вярна, това ще е най-големият скандал в новата история на България", се посочва в декларация на социалистите, разпратена до медиите.

Социалистите настояват още Цветанов да се извини на българите за "най-нечестните и манипулирани избори в историята на страната",. Те визират президентския вот от 2011 г. и припомнят как депутати от ГЕРБ се оказаха в зала "Универсиада" при броенето на протоколите от вота и разнасяха чували с бюлетини.

От БСП наричат Цветанов "политикът, нанесъл най-голяма вреда на държавностт" и припомнят скандали, в които бе забърквано името на бившия МВР шеф, като този с шестте му апартамента или как чете СРС-та от парламентарната трибуна, без съдът да ги е разсекретил, наричайки лекари от Горна Оряховица "убийци".

От левицата призовават "всички държавници и политици, журналисти и бизнесмени да реагират остро на опита на бившия вътрешен министър да сложи гриф "секретно" и върху тази "папка", като се опита да потули истината с политически декларации за своето бъдеще".

Водещи

Най-четени