БСП иска ръководството на столичната топлофикация да си ходи 28.03 | 11:40

Зам.-председателят на СОС обаче посече това предложение

От Ралица Стоянова

Общинските съветници от групата на БСП в Столичния общински съвет поискаха цялостна промяна на ръководството на "Топлофикация–София” на днешното заседание на общинския съвет.

Група общински съветници внесоха доклад относно обявяване на публичен подбор за избор на членове на съвета на директорите на топлинното дружество.

"Общинските съветници не могат да подкрепят предложението за освобождавано на ръководството на дружеството "Топлофикация-София", защото проблемите не са свързани с управлението на дружеството, а с конкретни законови промени". Това обясни зам.-председателят на Столичен общински съвет Николай Стойнев, цитиран от агенция "Фокус".

Общинският съветник от БСП Жельо Бойчев, който е и един от вносителите на доклада, определи като "ненормално” това, че втора поредна година има разминавания на сметките на потребителите към "Топлофикация - София”, а няма виновници за това.

"Не ни разбирайте погрешно, не може да избягате с оставката на ръководството на "Топлофикация–София”, защото отговорността за тази ситуация е изцяло на ГЕРБ”, заяви  Бойчев.

Георги Кадиев от БСП  подчерта, че топлинното дружество е пред технически фалит, тъй като има с 173 млн. лева по-малко вземания, отколкото задължения.

"Престанете с тези глупости”, призова Стойнев. Той обясни, че Според него има намаляване на загубите и на несъбраните вземания.

През 2012 година задълженията на потребителите са били 192 млн. лева, а през 2010 – те са 200 млн. лева. Задълженията на дружеството от 546 млн. лева са намалени до 528 млн. лева.

Водещи

Най-четени