БСП осъди подпалването на знамето на партията пред президентството 17.06 | 14:02

Нека никога не забравяме, че след огъня остава само пепел, заявяват социалистите

От iNews.bg

БСП остро възразява срещу подпалването на знамето на партията пред сградата на президентството. Това се посочва в съобщение на партията до медиите.

"Поругаването на символи, горенето на знамена и книги, рушенето на паметници е форма на агресия и фашизъм. БСП винаги е търсила диалог и е зачитала мнението на другите. Винаги е отстоявала и защитавала демократичните ценности и толерантността", пишат от партията.

"Категорично се противопоставяме на всеки опит за насаждане на омраза и агресия в обществото ни, както и за налагане на изкуствено разделяне на нацията. Разрушението никога не може да бъде алтернатива, то не води към напредък и прогрес, а ни връща в мрачни времена", посочват от левицата.

"Търсенето на символика с изгарянето на знамето на БСП насажда омраза, ненавист и е груб опит да възвеличаваш себе си чрез унищожението на другия. Настояваме политическите партии, за които демокрацията е не само дума, да се разграничат от този позорен акт. Нека се противопоставим на подобни грозни действия, които са не просто израз на омраза или незнание, но и на духовното падение на нацията. Нека никога не забравяме, че след огъня на омразата остава само пепел", пише в съобщението на БСП.

 

На извънредното заседание на парламента депутатът от "Коалиция за България" Янаки Стоилов изрази недоволството и възмущението на БСП относно акта.

"Очаквам от всички парламентарни групи на партии да излязат с позиция срещу подобен акт", призова Стоилов.

По думите му с подпалването на знамето на БСП се нарушават правата и достойнството на хиляди български граждани.

"Нека ръководствата на политическите партии не дават основание за агресия и наслагване на омраза. Нека никой не си мисли, че с подобни действия ще сплаши Българската социалистическа партия", подчерта Янаки Стоилов.



Най-четени